Naar de Online Galerie

Out of the blue III

Annemieke van Rosmalen

Out of the blue III
acryl/linnen
60 x 170 cm
€ 2800,-


Annemieke van Rosmalen

De zee en het duinlandschap zijn voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron.

Zorgvuldig bouw ik mijn schilderijen laag voor laag op. De compositie wordt opgezet en de kleurvlakken aangegeven. Met grove brede kwasten maak ik een onderschildering. Hierna gebruik ik afwisselend paletmessen en kwasten om de verf laag voor laag direct en snel in verschillende richtingen aan te brengen. Het verhaal dat ik wil vertellen gaat niet over de natuur alleen, het gaat praktisch gezien ook over schilderen, de verfhuid, de kleur en de wijze van opbrengen van de verf. Mijn werken zijn een zoektocht naar ruimte, licht en het vastleggen van een persoonlijke beleving. Het zien van het einde van de horizon geeft rust en balans.

Ik vind mij in opvattingen van Paul Cézanne: “Een schilderij verwijst niet zozeer naar iets buiten het doek, maar naar een nieuwe werkelijkheid van zichzelf." “Wat nodig is, is het samensmelten van de geziene natuur en de ervaren natuur.”

Kunstopleiding: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag (1972 – 1977)Tot 1986 docent tekenen en kunstbeschouwing 2013 – heden studiebegeleider “Ars et Studium” te Wassenaar


Deel deze pagina:


Interesse in een werk?

Alle geëxposeerde werken in de Online Galerie van de Kunstgroep Wassenaar zijn ook te zien in Galerie in de Molen. Openingstijden zijn donderdag t/m zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Alle werken zijn te koop u kunt - geheel vrijblijvend - meer informatie vragen over een geëxposeerd werk door het het contactformulier in te vullen. Als u dat wilt brengen we u in contact met de kunstenaar van het werk.

Over de Online Galerie

Voor de tweede maal organiseert Kunstgroep Wassenaar een expositie online en in Galerie in de Molen. Bezoek in de Galerie natuurlijk nu ivm de Corona tijd op anderhalvemeterafstand maar zeker de moeite waard om toch te gaan kijken. Online kunt u 24 uur per dag genieten van wat deze 7 kunstenaars laten zien. Voor meer informatie Kunst Groep Wassenaar Neem contact met ons op!