Naar de Online Galerie

Onafscheidelijk

Leni Venne

Onafscheidelijk
steengoed
H 42 x L 23 x B 12
€ 715,-


Leni Venne

Opgeleid als chemisch analyste werkte ik op diverse verflaboratoria. In de avonduren bezocht ik de Vrije Academie in Den Haag waar ik o.a. glazuurlessen volgde bij Emmy van Deventer en Henk Trumpy. Bij Laurens van der Spoel leerde ik de basistechnieken keramiek.
Draailessen volgde ik op diverse zomercursussen. Ik werk voornamelijk in steengoed en de glazuren stel ik zelf samen. Mijn eerste keramiektentoonstelling was in 1972 waarna ik les ging geven aan kinderen en volwassenen. Na een tekenopleiding en schilderlessen bij diverse docenten exposeer ik sinds 1988 mijn keramisch werk zo mogelijk in combinatie met werk op papier en doek. In 1990 was ik medeoprichter van Galerie Zône in Leiden en enkele jaren later van Instock, beeldend kunstenaars te Oegstgeest. Omdat er ook zaken zijn die uitgesproken willen worden schrijf ik zo nu en dan een gedicht. De inspiratie voor mijn werk is heel divers. Ik vind die in ontmoetingen met mensen, andere culturen en ook een levendige tekst of muziek kan beelden bij mij oproepen. Meestal werk ik een onderwerp uit in een kleine reeks unica, zo maakte ik in de loop der jaren de series “zittende vrouwen”, torsen, historische figuren en koningen en koninginnen. Later, na verschillende tekenreizen in West-Afrika werkte ik mijn tekeningen uit in een serie muzikanten, dansers, vrouwen en krijgers. Mijn verblijf in Japan verwerkte ik in een reeks theaterfiguren en personages. 40 jaar keramiek vierde ik bij Galerie Sidac te Leiden met de serie “Egyptische Diergoden”. Het werk dat “in de Molen” wordt geëxposeerd zijn voornamelijk tuinbeelden. Gustave en Plien voelen zich erg thuis in het groen en ook Eva waant zich graag in het Paradijs. De beelden zijn door de hoge baktemperatuur allen vocht- en vorst bestendig.

www.lenivenne.nl
leni.venne@ziggo.nl
Tel: 071-5170775


Deel deze pagina:


Interesse in een werk?

Alle geëxposeerde werken in de Online Galerie van de Kunstgroep Wassenaar zijn ook te zien in Galerie in de Molen. Openingstijden zijn donderdag t/m zondag van 14.00 t/m 17.00 uur. Alle werken zijn te koop u kunt - geheel vrijblijvend - meer informatie vragen over een geëxposeerd werk door het het contactformulier in te vullen. Als u dat wilt brengen we u in contact met de kunstenaar van het werk.

Over de Online Galerie

Deze expositie wordt voor de eerste keer samen Online en in de Galerie gehouden. Bezoek in de Galerie natuurlijk nu ivm de Corona tijd op anderhalvemeterafstand maar zeker de moeite waard om toch te gaan kijken. Online kunt u 24 uur per dag genieten van wat deze 4 kunstenaars laten zien. Voor meer informatie Kunst Groep Wassenaar Neem contact met ons op!