Tekst opening expositie Noem het structuur


Opening Expositie 26 oktober 2019  Molen Wassenaar

Welkom kunstminnaars, leden van Kunstgroep Wassenaar, en in het bijzonder de exposanten van deze voorlaatste expositie van dit jaar: Achille, Stéphanie Knage, Birke Hesse
en Eric Schneider!
Helaas zijn Eric Schneider, Stéphanie Knage en Katie Tedder (degene die zou openen) onverwacht verhinderd. Dit is het minder goede nieuws…
Ik ben Mariska Toetenel en evenals Achille en Stéphanie lid van de tentoonstellings-commissie van deze vereniging.

Maar er is ook goed nieuws! Kijk om u heen! Een prachtige tentoonstelling!
Ons product, de moderne en hedendaagse kunst, blijft een onuitputtelijke bron!
Onze doelstelling was, is en blijft een zo groot mogelijk publiek te laten genieten van hoogwaardig, attractief en divers kunstgenot.
Ik loop inmiddels al heel wat jaren mee en het fascineert en verrast me elke maand weer dat er een totale metamorfose plaats vindt in onze galerie na het inrichten van een nieuwe tentoonstelling!
De tentoonstellings-commissie heeft als taak om over het hele jaar verdeeld 10 exposities samen te stellen: Als vereniging huren we de ruimtes in deze Molen en de leden kunnen zich opgeven om aan iedereen te laten zien waar ze nu mee bezig zijn. De ruimtes zijn hun platform - een mogelijkheid om naar buiten te treden en ook hun werk te verkopen…
We proberen altijd meerder ‘smaken’ tegelijk te presenteren en dagen ons zelf uit om ook op zoek te gaan naar gast-exposanten die de presentatie nog spannender kunnen maken of te completeren. We vinden dit onvermijdelijk als je recht wilt doen aan het grote artistieke aanbod en de vraag van het verwende galerie-publiek!
Slechts twee maal per jaar is de Molen voor alleen de leden gereserveerd: dat is tijdens de Salon in het voorjaar – waarbij we traditiegetrouw ook in Raadhuis De Paauw een dependance-expositie hebben, (nu tijdens de restauratie is er een alternatieve tweede ruimte) èn in de december-periode: Kunst in kleinformaat.
Onze penningmeester werd heel blij met deze formule in de cadeau-maand : Kleine en betaalbare kunst-cadeautjes bleken een groot publiek te trekken en vorig jaar een welkome bijdrage te hebben geleverd aan de verenigingskas. De start dus van een nieuwe traditie aan het eind van het jaar!
We zijn weliswaar geen commerciële galerie maar moeten wel onze huur betalen…. en dat kunnen we ook dankzij onze donateurs – onze kunstminnende leden!-  plus een andere zegening: onze vele vrijwilligers die garant blijven staan voor de klantvriendelijke atmosfeer waarmee wij ons positief onderscheiden in de galerie-wereld.
Om ons heen hier de uitingen van vier getalenteerde kunstenaars: Kunstgroep-leden Achille en Stéphanie en de twee gast-exposanten: Birke en Eric !
De inrichtingscommissie heeft heel veel (!) werken kunnen ophangen en plaatsten, en ik begreep dat er ook nog veel meer was wat weer mee naar huis is gegaan.
De ruimte is goed gevuld en toch heel rustig dankzij de afspraak van de exposanten onder elkaar om met tekeningen te komen.
Het ruimtelijke speelse werk van Birke completeert dit geheel formidabel !
Dat bedoelde ik eerder met dat we echt buiten onze deur moeten blijven kijken naar andere talentvolle kunstenaars om de exposities verrassend en spannend te maken.
De titel ‘Noem het structuur’ was niet de eerste associatie die ik had bij het zien van al deze verfijnde, artistieke werken!…. Wat is uw gedachte?
Daar is nu tijd voor- om van gedachten te wisselen met elkaar en de aanwezige kunstenaars… Een glaasje wijn staat daarbij voor u klaar…
Geniet!

Maak een keuze!
en vooral: zegt het voort! - want deze expositie is nu geopend!

Mariska Toetenel


Tekst opening expositie Noem het structuur - Afbeelding 0