Workshop Monotype bij Suzanne Banning


Maak kennis met de Magie van Monotype, een intrigerende druktechniek!

September is de Landelijke Maand van de Grafiek, dit gaat uit van Grafiek platform VOG. In heel Nederland doen er meer dan honderd galleries en musea aan mee door tentoonstellingen, demonstraties en workshops te organiseren. Zo ook in Wassenaar! Bij Kunstgroep Wassenaar in “Galerie in de Molen” zullen tien kunstenaars grafisch werk tonen in de expositie “Grafiek 2019”. (opening zaterdag 21 september om 16:00. Voormeer informatie zie het artikel over de expositie)

In het kader hiervan organiseert één van hen, Suzanne Banning, een workshop Monotype. Haar bekroonde werk bestaat uit Fotografie en Grafieken heeft deel uitgemaakt van meer dan 75 groeps-tentoonstellingen en 5 solo-tentoonstellingen in Nederland, Amerika, China, Peru, Duitsland, Schotland, Oman en Syrië. Haar werk maakt deel uit van 29 privé collecties en één museum collectie.

Monotype (Ook wel monoprint. Mono = één) is een magische techniek die zeer bijzondere resultaten oplevert. Anders dan bij bv. een ets of een linosnede, creëer je met monotype een uniek werk. Ook kent monotype verschillende vormen, die ook weer onderling te combineren zijn. De techniek dateert uit de 17e eeuw en is vermoedelijk uitgevonden door Giovanni Benedetto Castiglione. Voorbeelden van bekende kunstenaars die in deze druktechniek hebben gewerkt zijn William Blake, Edgar Degas en Paul Gauguin.

Tijdens Suzanne’s workshop sessies zal er in zwart/wit begonnen worden, daarna ga je ook met kleur aan de slag. Het is een experimentele manier van werken, waarbij je dingen laat gebeuren. De resultaten zijn erg verrassend. De drie sessies zijn op vrijdagochtend 4, 11 en 18 oktober2019 van 10:00 - 12:30 in de molen in het dorp. (Adres: Molenplein 10A) Prijs: € 75. Dit is inclusief papier en ander materiaal en koffie of thee. Het enige wat je mee hoeft te nemen is beeldmateriaal ter inspiratie en natuurlijk je enthousiasme!

Wil je je graag inschrijven of heb je vragen, stuur dan gerust een e-mail via info@kunstgroepwassenaar.nl onder vermelding van “Suzanne Banning’s Workshop Monotype”.

Uiterlijke datum van inschrijving: 27 september 2019.

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang! Hopelijk tot gauw!

Voor vragen:
Suzanne Banning
suzanne_banning[at]yahoo.com
06 2284 1323


"Monarch Butterfly”, 2019 Monotype, Suzanne Banning


Workshop Monotype bij Suzanne Banning - Afbeelding 0