Grafiek tentoonstelling 21 september t/m 20 oktober


Kunstgroep Wassenaar met Grafiek 2019

Met veel plezier nodigt Kunstgroep Wassenaar u uit voor de opening van de tentoonstelling Grafiek 2019 op zaterdag 21 september a.s. om16.00 uur in Galerie in de Molen. De tentoonstelling is georganiseerd in het kader van de Landelijke Maand van de Grafiek. Geniet van een opwekkende variëteit aan grafisch werk. Mocht het u niet lukken om de feestelijke opening bij te wonen, kom dan in de weken daarna eens kijken, de tentoonstelling loopt tot 20 oktober.
Grafiek is vorm van beeldende kunst die wordt gebruikt voor de verveelvuldiging van houtsnede, kopergravure, ets en litho. Leden van Kunstgroep Wassenaar laten zien hoe zij van deze techniek gebruikmaken. 

Zo laat Cea Maat verfijnde litho’s en etsen zien. Wolkenluchten, grassen, horizonten zijn haar bron van inspiratie. Het vangen van beweging of juist stilte maken een sfeer die tot overpeinzing stemt. In 2009 won ze de landelijke BAS grafiek prijs met de polyesterlitho “Hope.” In deze expositie toont ze ook weer haar vakmanschap en veelzijdigheid.
Het grafisch werk van Brigitte Wawoe bestaat uit etsen met vooral figuratieve motieven, mensen of dieren. De technische uitdagingen bijdeze kunstvorm vindt ze uitdagend.
Charles Hubert houdt zichzelf in vorm door vooral te blijven studeren en uit te proberen zoals een pianist toonladders studeert. Zijn werk balanceert tussen figuratie en abstractie en neigt naar een soort van verlangen naar wat is geweest, zichzelf de vraag stellend in hoeverre het vroeger beter was.
Jaco Putker, kunstenaar en graficus, combineert digitale en traditionele technieken om afbeeldingen te creëren die zowel speels en sinister, als nostalgisch en magisch zijn.
Hij maakt gebruik van fotopolymeeretsen, een non-toxischemanier van etsen, waarmee fotorealistische afbeeldingen gedrukt kunnen worden. In plaats van een betekenis aan de toeschouwer op te dringen, nodigt hij dekijker uit om vrijelijk te associëren en zodoende een eigen interpretatie te ontwikkelen. Zijn werk is in heel Europa te zien geweest, als ook in het Verre Oosten, Australië, Noord Amerika.
Letty Muntjewerf met haar werk in etsen, houtsnede, zeefdruk en monoprints, combineert de klassieke technieken met digitale beeldmanipulatie. Haar thema's zijn onder andere Imaginaire landschappen en muziekinstrumenten.
Stéphanie Knage laat aqua tinten zien, gemaakt als reactie op de mezzo tint techniek, een verveelvuldigings techniek die begin negentiende eeuw, voor de uitvinding van de fotografie, veel gebruikt werd.
De werkwijze van Suzanne Banning is experimenteel. Haar favoriete grafische techniek is Monotype, die in tegenstelling tot andere vormen van grafiek een uniek werk voortbrengt in plaats van meerdere afdrukken van hetzelfde werk. Zij experimenteert met de vele vormen van Monotype, en combineer ter vaak meerdere binnen één werk. Deze maand organiseert ze hierover een workshop, waarover elders in deze krant.
Schoonheid en kwetsbaarheid van het leven, de spanning en stilte erin, blijven Truus Oele boeien, of dat nu door middel van mensen of landschappen of wat dan ook wordt verbeeld. Voor deze tentoonstelling heeft zij langs de muren van de expositieruimte een soort beeldverhaal opgesteld ,dat gaat over tijd, de algemene en die van haar,  leven en overleven, hypes van nu en contemplaties van vroeger.
Ook Fifi van Leent en Dennis Luijer laten hun laatste grafisch werk zien.

U bent van harte welkom!
De expositie wordt op zaterdag 21 september om 16.00 uur geopend door beeldend kunstenaar graficus Wierd Wagenmakers. De deelnemende kunstenaars zijn natuurlijk aanwezig om een toelichting te geven op hun werk en werkprocessen.
De expositie is gratis toegankelijk van 21 september tot en met 20 oktober 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur.
Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar


Grafiek tentoonstelling 21 september t/m 20 oktober - Afbeelding 0