Bijzondere tentoonstelling in Kasteel de Wittenburg Fred van de Siepkamp (filmpje)


https://www.youtube.com/watch?v=xcL57jzcFwM

In de Gemeente Wassenaar organiseert Eva Art Productions om de twee maanden in Kasteel de Wittenburg solotentoonstellingen van schilderijen van een kunstenaar, vanaf woensdag 24 april is dat Fred van de Siepkamp, een bijzondere en veelzijdig getalenteerde en bekende Wassenaarse kunstenaar. De tentoonstelling heeft als titel ‘The unpredictable Nature of Life’ meegekregen. De opening is verricht door Lia de Ridder, wethouder Cultuurzaken van de Gemeente Wassenaar en de tentoonstelling duurt tot 5 juni.

Dit is de eerste keer dat olieverf- schilderijen getoond worden van de hand van Fred die zijn vervaardigd in zijn eigen autonome unieke stijl van werken, het conisch pointillisme. Een tijd absorberende en precieze fijnschildertechniek, waarbij elk puntje met een klein penseeltje wordt opgezet. Het grote geheim achter het conische is het effect dat het creëert met een zijwaartse lichtval. Alle puntjes lichten op en dat geeft het een oase van kleur!
Behalve deze schilderijen maakt Fred ook muurschilderingen, objecten, plastieken en beelden. Zijn kunstwerken zijn reeds vertoond in diverse musea in binnen- en buitenland, maar ook in Wassenaar, denk aan het grote beeld dat jarenlang tussen de Mercedesgarage en de Lange Kerkdam heeft gestaan en het drie meter hoge beeld op het terrein van Tennisclub Park Marlot ‘De tennisster’ dat Fred geheel met de leden van de club gemaakt heeft uit tennisballen. Zijn werk wordt ook vertoond in de Warenar en Galerie de Molen tijdens De Wassenaarse Salon.

Sinds dertig jaar is de Stichting Eva Art Productions werkzaam in de Gemeente Wassenaar met kunst- zaken; elf jaar voor de GemeenteWassenaar direct en erna in eigen beheer als stichting en in Kasteel deWittenburg. Om de twee maanden worden in Kasteel de Wittenburg solotentoonstellingen van schilderijen van een kunstenaar tentoongesteld en vanaf vandaag, woensdag 24 april, van Fred van de Siepkamp.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 5 juni van 07.00 tot22.00 uur mits de zaal vrij is. Aangeraden wordt van tevoren te bellen naar515 15 00.
Kasteel de Wittenburg Landgoed
de Wittenburg 1 2244 BV Wassenaar


bron: Wassenaarse Krant 24 april 2019


Bijzondere tentoonstelling in Kasteel de Wittenburg Fred van de  Siepkamp (filmpje) - Afbeelding 0