TIENDE WASSENAARSE SALON


Raadhuis De Paauw en Galerie in de Molen

De immer actieve Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling. Tijdens deze ‘Wassenaarse Salon’ wordt een grote diversiteit aan kunstdisciplines geëxposeerd op twee locaties: in Raadhuis De Paauw en in Galerie in de Molen. De officiële opening op vrijdag 23 maart aanstaande om 17.00 uur in Raadhuis De Paauw wordt verricht door Lux Buurman, schilder, docent en auteur van het recent verschenen Schilderboek. Bij deze feestelijke plechtigheid zijn alle Wassenaarders van harte welkom. De Wassenaarse Salon in het Raadhuis en in de Molen is gratis toegankelijk tot en met 29 april. De Kunstgroep Wassenaar is een vereniging professionele beeldend- en podium kunstenaars. De zeventig leden streven ernaar hedendaagse tendensen te laten zien en willen de bewustwording van de waarde van kunst stimuleren. In Galerie in de Molen is tien maal per jaar een nieuwe expositie van enkele leden te zien. Eén keer per jaar organiseert de Kunstgroep een grote Ledententoonstelling: de Wassenaarse Salon. Dit jaar, bij de tiende editie, zijn er maar liefst 28 deelnemers die schilderijen, tekeningen, grafiek, sieraden, beelden, keramiek en foto’s tonen.

Aan deze Wassenaarse Salon nemen de volgende kunstenaars deel: 
Ada Sier, Annemieke van Rosmalen, Brigitte Wawoe, Cea Maat, Charles Hubert, Daisy Kimman, Dons van der Gronden-Deppe, Ellen van Toor, Emile Köhler, Fifi van Leent, Fransje Tacx, Goke Leverland, Hans Gussekloo, Harma de Pont, Janine Neuteboom, Koos Leeuwenburgh, Leo Ravensbergen, Letty Muntjewerf, Lotte Teussink, Marianne Hartemink, Mariska Toetenel, Max Boekholt, Mieke van Doornik, Ria Sprenger, Suzanne Banning, TruusOele-Apon en Wierd Wagenmakers.

Bijzondere vermelding verdient het project ‘Aurore’. Kunstwerken, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Hélène Courrier, een van de schrijvende leden van de Kunstgroep, zijn bijeengebracht in een aparte ruimte. Voorafgaand aan de opening is ook nog een pop up-tentoonstelling met het thema: ‘Hebben we daar de poppen aan het dansen?’

Openingstijden Wassenaarse Salon: 23 maart -20 april 2018:
in Raadhuis De Paauw van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur;
in Galerie in de Molen van donderdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. 
Opening vrijdag 23 maart om 17.00 uur in het Raadhuis.

Op beide locaties kunt u werk van de exposanten aankopen. Tijdens het weekend van de opening wordt 10% korting verleend.

(Tekst en foto: pr.)


Aurore - Wierd Wagenmakers


TIENDE WASSENAARSE SALON - Afbeelding 0